ALBASAT
Societate

Companiile sunt mai puțin îngrijorate de actuala criză economică decât de cea provocată de pandemie – studiu german

Criza economică din acest moment este mai puțin îngrijorătoare pentru companiile germane comparativ cu cea provocată de pandemia de coronavirus, potrivit rezultatelor unui studiu publicat luni, 31 octombrie, de institutul german Ifo, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.

Dacă în urmă cu doi ani, 21,8% dintre companii se temeau pentru viitorul lor, acum aproximativ 7,5% dintre ele se simt amenințate de criză, arată studiul citat. „În lumina puternicei diminuări a creşterii economice, companiile se prezintă foarte robuste”, explică Klaus Wohlrabe, expert în cadrul companiei care a făcut cercetarea. În același timp însă, numărul companiilor care se simt în pericol acum a crescut față de luna aprilie, când 7,1% erau în această situație.

„Preţurile mai mari la energie au dus la o uşoară creştere a anxietăţii existenţiale, în special în sectoarele cu consum energetic intens”, a mai spus expertul citat. Un exemplu este sectorul de retail, unde 11,6% dintre companiile germane se tem că nu vor trece cu bine peste criză.


Related posts

14 400 de doze vaccin AstraZeneca au ajuns în Republica Moldova

Albasat

În dosarul Șor nu au avut loc ședințe de la sfârșitul lunii ianuarie

Albasat

La sfârșitul anului trecut, forța de muncă a constituit 887,7 mii de persoane

Albasat

Leave a Comment