ALBASAT
Societate

Comuniștii și socialiștii boicotează ședința Parlamentului

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor boicotează ședința Parlamentului, „în semn de protest față de acțiunile dictatoriale ale actualei guvernări”. Despre aceasta a anunțat liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, transmite IPN.

„Acest boicot are o conotație politică și se explică prin faptul că în Republica Moldova, conducerea actuală nu se ocupă de problemele țării, ale cetățenilor, dar a început atacurile împotriva celor care sunt în funcție conform Constituției, care apără legea și care au început activități serioase împotriva corupției. Cei de la guvernare sunt copleșiți de vizitele oficialilor străini, de promisiuni, de granturi și cred că li se permite tot ce le vine în cap”, a declarat Vladimir Voronin într-o conferință de presă.

Potrivit lui, în prag de iarnă, guvernarea nu are grijă de cetățeni. Acordul cu Gazprom nu a fost prelungit, iar cetățenii vor plăti sume enorme pentru gaze. „Nimeni nimic nu controlează. Guvernarea a început să facă loc pentru viitoarea dictatură. Ne-au făcut de rușine față de toată Europa. Au discreditat organul Procuratura Generală, care reprezintă statul”, a declarat liderul comunist.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer eliberarea imediată a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Ei au criticat modul în care a fost suspendat și reținut acesta. „Această istorie nu este deja despre Stoianoglo. Această istorie este despre Republica Moldova, instaurarea dictaturii unui partid. La sediul unui partid se va decide ce cetățean trebuie să facă pușcărie. Acest lucru ne readuce la stat capturat. Fiecare cetățean poate fi ridicat sus într-un hal, fără justiție și drept de apărare. Vrem să știm de ce nu există pozițiea partenerilor de dezvoltare. Moldova este parte a organismelor internaționale, care reacționează de regulă operativ și sănătos”, a declarat deputatul socialist, Vlad Batrîncea.

Comuniștii și Socialiștii au reiterat că duminică, în data de 10 octombrie, vor ieși la un protest civic, la care sunt invitați toți cetățenii țării.

Related posts

Doi candidați la funcția de viceguvernator BNM, propuși Parlamentului

Albasat

Cursul valutar oficial la 07.11.2020

Albasat

Cursul valutar oficial la 18.10.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment