ALBASAT
Actualitate Societate

Condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a exploatat sexual două adolescente. Una, cu retard mintal, a făcut Sida și a decedat

Un bărbat trecut de 50 de ani a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a exploatat sexual două adolescente. Una, care avea retard mintal, a rămas însărcinată, cealaltă era deja însărcinată când a fost exploatată sexual, transmite IPN.

Un comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că bărbatul, care era vânzător la o piață din Chișinău, le-a propus fetelor să facă curățenie în ghereta în care activa, contra unei remunerări de 20-50 de lei pe zi. Fetele erau din afara capitalei și ambele aveau puțin peste 16 ani.

La scurt timp de la angajare, comerciantul le-a propus să facă sex pentru bani și le dădea câte 100 de lei. Apoi le-a mai găsit și alți clienți, în apartamente închiriate, hoteluri, saune. Pentru o partidă de amor le dădea fetelor câte 100-200 de lei.

Așa cum nu în toate cazurile raporturile sexuale erau protejate, pe lângă faptul că a devenit însărcinată (iar ulterior a avortat), adolescenta cu dizabilități a contractat și SIDA, după care a decedat. În perioada contractării bolii, mama acesteia a aflat despre faptul că fiica presta servicii sexuale. Femeia l-a denunțat autorităților pe comerciant, care a fost plasat în arest preventiv în anul 2019, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Suplimentar, bărbatul este învinuit de procurorii PCCOCS și de exploatarea sexuală a altor tinere, cu privire la care procedurile judiciare continuă.

Related posts

Elevii din trei școli și 153 de clase învață la distanță

Albasat

Moldovenii care muncesc ilegal peste hotare nu pot decât să revină acasă, declarație

Albasat

Bustul poetului Dumitru Matcovschi va fi inaugurat duminică pe Aleea Clasicilor

Albasat

Leave a Comment