Portal de știri
Societate

Conducătorii celor trei bănci falimentate, trimiși în judecată

Un alt episod din dosarul „frauda bancară”, în care în calitate de inculpați figurează trei foști conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), precum și un șef de direcție din cadrul Băncii Naționale a Moldovei (fost administrator special al Băncii de Economii), a fost finalizat și expediat în judecată, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în total, în acest episod, procurorii au expediat în instanța de judecată 49 de volume. Figuranții sunt învinuiți de comiterea „escrocheriei în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale”, unul dintre ei fiind suplimentar acuzat și de „spălarea banilor în interesul organizației criminale, în proporții deosebit de mari”.

În perioada octombrie – noiembrie 2014, acuzații ar fi sustras mijloace bănești prin intermediul plasamentelor bancare ce au fost puse la dispoziția membrilor asociației criminale, cu ulterioara prejudiciere a bugetului public național în sumă de peste 2,2 miliarde de lei. Pentru recuperarea banilor, procurorii au instituit sechestre pe bunurile inculpaților estimate la circa 2 miliarde de lei.

Related posts

Buletin de ştiri ALBASAT 12.11.2019

Albasat

Comisar european, despre asistența Moldovei: Sper că vor fi îndeplinite toate condițiile

Albasat

Țânțarii transmit coronavirusul? Mituri despre Covid-19 dezminţite de OMS

Albasat