ALBASAT
Actualitate Societate

Consiliul Concurenței investighează prestarea unor servicii medicale de către ANSP

Consiliul Concurenței a inițiat o investigație cu privire la presupuse acțiuni anticoncurențiale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Ministerului Sănătății. Aceasta după ce s-a constatat că ANSP ar presta și alte servicii medicale pe piețe concurențiale care ar depăși lista serviciilor prevăzute de Guvern, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică este o autoritatea administrativă, care asigură supravegherea de stat a sănătății publice, inclusiv exercită controlul de stat în acest domeniu. Una din funcțiile Agenției este autorizarea sanitară de funcționare a întreprinderilor ce prestează servicii în domeniul sănătății publice, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului. Conform prevederilor Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice, ANSP poate presta și servicii în domeniul sănătății publice, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, conform tarifelor stabilite de către Guvern. Însă, conform informațiilor disponibile Consiliului Concurenței, ANSP prestează și alte servicii medicale pe piețe concurențiale, care ar depăși lista serviciilor prevăzute de executiv.

Astfel, Agenția a participat în cadrul mai multor proceduri de achiziții publice privind servicii de analize și investigații medicale, anunțate de instituții medico-sanitare publice din țară, în calitate de concurent direct al întreprinderilor activitatea cărora se autorizează de către ANSP.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței va verifica dacă prestarea unor astfel de servicii de către ANSP pe piețe concurențiale nu distorsionează concurența.

Related posts

Premiul mare pentru ansamblul de dans „Phoenix” din Nisporeni la festivalul Crystal Pearl

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 19.03.2024

AlbasatTV, Nisporeni

LIVE/Declarații de presă susținute de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după ședința Guvernului Republicii Moldova din 24 februarie 2022

Albasat

Leave a Comment