Portal de știri
Nisporeni Societate

Contract important pentru o comună din Nisporeni. „Ciorești-Service” va presta servicii mai calitative

Primăria comunei Ciorești, Nisporeni, Î.M. „Ciorești-Service” și Fundația Centrul Moldo-Elvețian pentru Cooperare SKAT au semnat un contract de cooperare.

Contractul prevede acordarea asistenței tehnice și instituționale pentru întreprinderea Ciorești-Service pentru a facilita extinderea sistemului integrat de sanitație și a serviciului de sanitație în localitățile din administrația publică locală Ciorești, și localitățile Dolna și Micleușeni din raionul Strășeni.

Conform contractului, urmează a fi realizate următoarele activități: Reparația și repunerea în funcțiune a celor 3 autospeciale din dotarea întreprinderii; construcția unui hangar/garaj pentru păstrarea în condiții corespunzătoare a autospecialelor din dotarea întreprinderii și depozitarea foselor septice; construcția unui sediu administrativ adecvat pentru întreprindere cu racordarea construcției sediului la toate rețelele edilitare.

Contribuția financiară a fundației SKA la realizarea activităților va fi de 72%, APL Ciorești va contribui cu 24% din suma totală necesară, iar întreprinderea va contribui cu 4%. SKAT reprezintă o companie independentă de consultanță și un centru de resurse, care lucrează în domeniile dezvoltării și ajutorului umanitar în țările în tranziție și în curs de dezvoltare.

SKAT este prezent în Republica Moldova din anul 2008, având propria structură organizațională și personal, fiind anterior responsabil de implementarea Proiectului Elveției de Apă și Sanitație în Republica Moldova (ApaSan), finanțat de SDC.

Related posts

Виорика Думбрэвяну: В Молдове отмечается негативная тенденция самолечения

Albasat

UE aduce sistemele de apă şi canalizare la uşa locuitorilor din Ungheni

Albasat

Muzeul de Istorie și Etnografie din Nisporeni găzduiește o expoziție comemorativă a pictoriței Eleonora Romanescu

Albasat

Leave a Comment