ALBASAT
Societate

Copilul găsit abandonat aseară va fi plasat într-un centru maternal

Copilul de o lună descoperit joi seara abandonat într-un cărucior din interiorul unui bloc de locuințe a fost dus la Centrul Mamei și a Copilului, unde se află sub supravegherea medicilor. Starea lui este satisfăcătoare. Ulterior, dacă autoritățile nu vor identifica rudele acestuia, iar copilul se va simți bine, el va fi plasat într-un Centru maternal din subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului.

Solicitată de IPN, Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, a declarat că există indici, cum ar fi data, luna și anul nașterii lăsate pe un bilețel alături de copil, care ar ajuta autoritățile să caute rudele copilului.

„Vom face interpelare la maternități pentru a vedea cine s-a născut în perioada respectivă și după genul copilului se va încerca stabilirea părinților. Vom vedea în ce stare este mama, dacă e pasibilă de răspundere în fața legii… sunt mai multe nuanțe”, a declarat Lucia Caciuc.

Șefa DMPDC declară că varianta ideală ar fi reîntoarcerea copilului în familie sau în familia biologică extinsă. „Dacă mama va fi descoperită, se va propune tutelarea copilului de către rude. De cele mai multe ori se sensibilizează și mama, cu care lucrează psihologii, și aceasta ia copilul acasă”, a declarat Lucia Caciuc.

Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției capitalei, a declarat pentru IPN că un micuț a fost găsit de locatarii unui bloc de locuit, joi seara, în jurul orei 19.00. Băiețelul era într-un cărucior din interiorul unui bloc de locuit.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

Related posts

Moldova a fost aleasă în calitate de stat membru în Comitetul turism și competitivitate

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 19.04.2021

Albasat

Moldovagaz a vândut Energocom 24,5 milioane de metri cubi de gaze naturale

Albasat

Leave a Comment