ALBASAT
Societate

Coronavirus: Turcia a suspendat zborurile în alte 46 de ţări

Turcia a suspendat sâmbătă cursele aeriene spre alte 46 de ţări şi a extins măsurile restrictive pe plan naţional pentru limitarea propagării noului coronavirus, potrivit Agerpres.

Printre destinaţiile vizate figurează între altele Finlanda, India, Niger, Portugalia şi Kazahstan, zborurile urmând să fie suspendate începând cu sâmbătă ora locală 17:00, a indicat agenţia de presă Anadolu, citând Ministerul de Transporturi de la Ankara.

Deocamdată nu există nicio informaţie cu privire la data la care interdicţia de zbor ar putea fi ridicată. Interdicţia acoperă şi partea de nord a Ciprului.

Ankara suspendase anterior zborurile spre 22 de ţări, între care şi Germania, şi a închis cea mai mare parte a locurilor publice şi de rugăciuni în masă, anulând evenimente sportive.

Sâmbătă, interdicţia a fost extinsă la saloanele de coafură, de înfrumuseţare şi la picnicuri.

Numărul de decese în Turcia din cauza noului coronavirus a crescut la 9 morţi, în timp ce numărul de cazuri confirmate a ajuns la 670, indicase vineri seara ministrul turc al sănătăţii Fahrettin Koca într-o postare pe Twitter.

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus se dublează aproape zilnic şi se aşteaptă să crească odată cu intensificarea testării în teren.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a îndemnat concetăţenii „să nu-şi părăsească domiciliul dacă nu este absolut necesar” într-un mesaj audio pe Twitter.

Turcia, o ţară cu 83 de milioane de locuitori, a anunţat primul test pozitiv cu noul coronavirus la 11 martie.

Related posts

Milioane de iranieni participă la înmormântarea generalului Soleimani. Ayatollahul a plâns în public

Albasat

ALBASAT Sinteza săptămânii

Albasat

Noi ieftiniri la carburanți

Albasat

Leave a Comment