Societate

COVID-19 a răpit 194 de vieți în Republica Moldova

Nouă oameni diagnosticați cu COVID-19 au murit astăzi. În total, de la începutul epidemiei, în Republica Moldova s-au stins 194 de persoane care au contractat noul tip de coronavirus, transmite IPN.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a informat despre 147 de cazuri noi de îmbolnăvire, printre care sunt și 26 de lucrători medicali.

La spital în stare extrem de gravă, conectați la respirație asistată, sunt 21 de persoane. 269 de pacienți sunt în stare gravă.

52 de persoane s-au vindecat și au fost externate astăzi. În total, s-au vindecat  2228 de oameni.

Potrivit Svetlanei Lupu, șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, la Centrul de plasament pentru persoanele cu dizabilități mintale din Bădiceni, Soroca, sunt 61 de persoane infectate. Pacienții care întrunesc criteriile pentru spitalizare sunt spitalizați la Bălți, iar ceilalți sunt monitorizați în instituție. 12 lucrători medicali au COVID-19, trei au fost internați la Spitalul Raional Soroca, restul se tratează la domiciliu.

La spitalul din Ceadîr-Lunga sunt depistați 17 lucrători medicali infectați cu noul tip de coronavirus. În secția terapie sunt 20 de pacienți care prelungesc tratamentul, aceștia sunt monitorizați permanent. Actualmente se adaptează secția de boli infecțioase pentru a avea capacitatea să acorde ajutor medical persoanelor cu COVID-19.

Related posts

За последнюю неделю случаи COVID-19 выросли примерно на 20%

Albasat

Un concurent electoral a avut în calitate de donatori șomeri și pensionari

Albasat

Record absolut de căldură în arhipelagul norvegian Svalbard, situat în regiunea arctică

Albasat

Leave a Comment