Portal de știri
Societate

Creșterea prețurilor, cea mai mare spaimă a germanilor

Creşterea bruscă a preţurilor în aproape toate sectoarele vieţii se află în fruntea preocupărilor populaţiei din Germania, arată un sondaj difuzat sâmbătă, potrivit agenţiei germane de presă DPA, citată de Agerpres.

Aproximativ 57% dintre cei peste 1.000 de respondenţi la sondajul publicat de consultanţa de management McKinsey au declarat că cea mai mare îngrijorare pentru ei în acest moment o reprezintă inflaţia, cu aproximativ 9 puncte procentuale mai mult decât într-un sondaj anterior din iunie. Mai mult de două treimi dintre respondenţii la sondaj au spus că se aşteaptă ca preţurile să continue să crească.

Nici măcar războiul din Ucraina, schimbările climatice şi pandemia de coronavirus nu au fost la fel de îngrijorătoare precum creşterea costului vieţii, conform datelor sondajului.

Astfel, doar 18% dintre respondenţi au indicat războiul din Ucraina drept cea mai mare îngrijorare a lor, 6% schimbările climatice şi 3% pandemia de COVID-19.

„Pentru tot mai mulţi oameni în Germania, portofelele lor nu lasă loc pentru consum în afară de ceea ce este absolut necesar”, a notat expertul Marcus Jacob, de la McKinsey. Conform acestuia, mai mult de o treime dintre consumatori trebuie deja să-şi limiteze consumul de bunuri neesenţiale, iar mai mult de jumătate dintre ei au încetat complet să economisească. Sondajul McKinsey a fost efectuat între 23 septembrie şi 2 octombrie.
Related posts

Ședința CSM, amânată în lipsă de cvorum

Albasat

Cursul valutar oficial la 24.10.2020

Albasat

Консульский отдел посольства Румынии в Кишиневе постепенно возобновит свою деятельность

Albasat

Leave a Comment