ALBASAT
Societate

Creștinii ortodocși au intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului

Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi au intrat, din 14 august, în Postul Adormirii Maicii Domnului, numit în popor și Postul Sfintei Marii. Acesta ține până pe 28 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului.

Deși este un post relativ scurt, de două săptămâni, acesta este unul aspru. Dezlegare la pește și vin se face doar la un singur praznic, pe 19 august, când este marcată Schimbarea la față a Mântuitorului, indiferent în ce zi cade această sărbătoare. În rest, în zilele de luni, miercuri și vineri creștinii care postesc vor avea voie doar să ajuneze fără untdelemn, iar în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică vor avea dezlegare la untdelemn.

Biserica le dezleagă postul copiilor, gravidelor, persoanelor bolnave în măsura în care să-și mențină puterile și sănătatea trupului. La fel, creștinii sunt îndemnați să se abțină de la petreceri.

Acesta este unul din cele patru posturi din an, alături de Postul Nașterii Domnului, Postul Paștilor și Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Related posts

USMF a publicat rezultatele intermediare ale concursului de admitere din acest an

Albasat

Numărul de funcții din cadrul Procuraturii Generale va fi redus

Albasat

Institutul de Cardiologie va conecta clădirea la apă caldă produsă de PTI

Albasat

Leave a Comment