ALBASAT
Разное

Creştinii ortodocşi au intrat în Postul Paştelui

Creştinii ortodocşi au intrat în Postul Paştelui – cel mai lung şi aspru post al anului. Timp de 7 saptamani, credincioșii vor trebui să excludă din alimentaţia de zi cu zi carnea, lactatele şi ouăle. Biserica le recomandă oamenilor să ţină post negru în prima şi ultima săptămână din Postul Paştelui.

Se consideră că în timpul Postului Mare, cum i se mai spune în popor, creştinii îşi purifică nu doar trupul, dar şi sufletul. Astfel, prin renunţarea la cele lumeşti, prin rugăciuni, prin spovedanie şi împărtăşanie, este restabilită legătura cu Dumnezeu.

Totodată, persoanele care postesc trebuie să înţeleagă şi faptul că abţinerea de la mâncare este inutilă dacă aceasta nu este însoţită de fapte bune, gânduri de pace, smerenie şi iertare.

Postul Mare aminteşte de postul de 40 de zile ţinut de Isus Hristos în pustiu, înainte de a începe să predice Evanghelia. Aceasta este o disciplină spirituală însoţită de rugăciune, citirea Scripturilor, acte de caritate şi neapărat de iertarea de păcate. Postul Mare din acest an se va încheia în data de 16 aprilie, când este prăznuită Învierea Domnului.

Leave a Comment