ALBASAT
Actualitate Societate

Cursuri-pilot: „Universitatea pentru vârsta a treia” pentru persoane cu vârsta de peste 60 de ani

Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Universitatea de Stat din Moldova anunță lansarea concursului de selectare a participanților la pilotarea cursurilor desfășurate de către Universitatea de Stat din Moldova în cadrul „Universității pentru vârsta a treia”, transmite IPN.

Pilotarea cursurilor va avea loc în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024. Sunt eligibile Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

La etapa de pilotare se vor organiza gratuit cursurile: „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Stare de bine și comunicarea între generații”. Durata unui curs este de 12 ore (1 oră = 45 min), cu întâlniri o dată sau de două ori pe săptămână. Durata unei întâlniri – 90 minute.

Cererea de participare la concurs va fi completată și expediată la adresa de e-mail crfc.usm@gmail.com sau depusă în format fizic, între orele 8.00-17.00, la: Universitatea de Stat din Moldova (Chișinău, str. A. Mateevici, 60, biroul 233, bloc central) sau la Ministerul Muncii și Protecției Sociale (Chișinău, str. V. Alecsandri, 1, biroul 715). Cererile pot fi depuse în perioada 8-25 septembrie 2023.

Pentru detalii suplimentare, persoanele interesate pot apela la numerele de telefon: 022 804 429 sau 022 804 431.

Universitatea pentru vârsta a treia” reprezintă o formulă de educație adaptată pentru femeile și bărbații în vârstă, care vine să promoveze conceptul de învățare pe tot parcursul vieții. Astfel, vârstnicii vor avea acces la oportunități de educație, într-un mediu favorabil pentru îmbătrânirea activă, vor fi susținute și motivate să fie în continuare active și implicate în viața socială, se arată într-un comunicat de presă.

Related posts

UE își deschide granițele pentru toți călătorii vaccinați cu vaccinuri aprobate în Europa, adică nu cu seruri din Rusia și China

Albasat

Doi şoferi din raionul Nisporeni au fost prinși băuți la volan. Ce pedeapsă riscă aceştia

Albasat

Creșterea prețurilor, cea mai mare spaimă a germanilor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment