ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Dan Negel, șef adjunct al Oficiului Teritorial Ungheni, responsabil de raionul Nisporeni: Apel emoționant pentru păstrarea memoriei eroilor români din cel de-al doilea război mondial

La evenimentul de comemorare a ostașilor români de la Cimitirul de la Vărzărești, căzuți pe câmpurile de luptă în cel de-al doilea război mondial, Dan Negel, șef adjunct al Oficiului Teritorial Ungheni, responsabil de raionul Nisporeni, a ținut un discurs emoționant. Mesajul său a subliniat importanța păstrării vie a memoriei eroilor și transmiterea acestor valori generațiilor viitoare.

Dan Negel a menționat: „Ce facem noi pe parcursul vieții este să-i pomenim, pentru că atâta timp cât vor fi pomeniți, nu vor fi uitați. Persoana este uitată când nu mai este pomenită. De aceea, în inimile noastre și în inimile tuturor cetățenilor, vor fi mereu în istorie. Tot ca o sugestie și la profesori și la ceilalți, aceste lucruri importante să fie transmise copiilor noștri, apoi copiilor copiilor noștri. Aceste evenimente să rămână în istorie și să nu uităm de ele”.

Prin acest apel, Dan Negel ne îndeamnă să ne amintim constant de jertfa ostașilor români și să transmitem această moștenire istorică și morală tinerelor generații. Astfel, eroii noștri vor trăi veșnic în inimile noastre și-n cele ale urmașilor, iar sacrificiul lor nu va fi uitat.

Comemorarea ostașilor români de la Cimitirul de la Vărzărești reprezintă un prilej de reflecție și recunoștință față de cei care și-au dat viața pentru apărarea țării și a valorilor naționale. Să ne străduim să păstrăm vie memoria acestor eroi și să ne rugăm pentru sufletele lor, pentru ca ei să rămână veșnic în inimile noastre.

Related posts

Maia Sandu pleacă la Bruxelles, la Summitul Parteneriatului Estic

Albasat

Igor Șarov, despre organizarea anului de studii în contextul COVID-19

Albasat

Молдаване, оказавшиеся заблокированными на границе Турция – Болгария, размещены в отеле

Albasat

Leave a Comment