ALBASAT
Actualitate Societate

De astăzi, companiile își vor distribui dividendele exclusiv prin transfer bancar

Din 20 iulie, profitul net al companiilor va fi plătit asociaților exclusiv prin transfer bancar. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale pentru a transparentiza resursele financiare distribuite persoanelor fizice și a reduce volumul de numerar utilizat în scopuri de evaziune fiscală și finanțarea unor activități ilicite, transmite IPN.

A fost introdus plafonul de 10 mii de lei lunar pentru interdicția efectuării tranzacțiilor în numerar de către persoanele care se regăsesc pe listele de sancțiuni și persoanele afiliate acestora. De asemenea, a fost actualizată lista sancțiunilor aplicabile entităților raportoare în cazul încălcării regimului de sancțiuni. În cazurile depistate ar urma să fie aplicate sancțiunile prevăzute de legislația sectorială corespunzătoare acestora.

Membrii CSE au mai aprobat sistarea activității centrului provizoriu de gestionare a refugiaților de la Calarașovca, raionul Ocnița, acolo unde au fost cazate, pe parcursul ultimului an, 2162 de persoane. La fel, s-a convenit alocarea a 2639,8 mii de lei pentru cele 53 de centre de refugiați care încă activează. Potrivit ministrului muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, s-a decis sistarea activității centrelor de gestionare a refugiaților, care vor avea un număr de beneficiari mai mic decât 20% din capacitatea lor pe parcursul a 20 de zile calendaristice.

Related posts

Autoritățile germane, după scandalul de la abator: Le asigură românilor izolați alimente și produse de igienă, dar vor da și sancțiuni

Albasat

Partidul Democrat va avea candidat la prezidențiale

Albasat

LIVE: Briefing de presă după întrevederea preşedintelui cu preşedintele Parlamentului şi premierul

Albasat

Leave a Comment