Prepararea unui grătar oferă, în egală măsură, un fel de mâncare gustos și sățios, precum și un prilej de a socializa cu familia sau cu prietenii.
Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă și recomandă să nu se facă abuz, deoarece carnea preparată pe grătar poate fi periculoasă pentru sănătate.
„Alimentele gătite pe grătar se pot dovedi toxice pentru organism, în special carnea preparată prea mult și la temperaturi ridicate.
Studiile au arătat că atunci când grăsimea din carne se scurge pe cărbuni, aceștia se aprind și produc un fum care conține substanțe chimice, numite hidrocarburi aromatice policiclice, fum care se depune pe carne și pe care îl și inhalăm”, a spus Gina Taujan, psihonutriționist.
- Cursul valutar oficial la 09.10.2024
- Piața serviciilor de eficiență energetică a clădirilor poate atrage investiții de un miliard de euro, ministru
- În septembrie s-au consumat mai puține gaze decât acum un an
- Lista secțiilor de votare în România care vor fi deschise la alegerile prezidenţiale şi referendum
- Cursul valutar oficial la 08.10.2024