Societate

De luni, bugetarii revin la muncă

De luni, angajații din sectorul bugetar revin la muncă. Potrivit premierului Ion Chicu, administratorii vor trebui să organizeze munca așa încât să evite aglomerările în oficii și în transportul public, trasnmite IPN.

Tot de săptămâna viitoare, angajații din educație își reiau activitatea pe online. „De luni, angajații din sectorul bugetar revin la servciu, dar în regimul precedent, maximum posibil lucru la distanță, cât mai puțină prezență a angajaților sectorului bugetar în oficii”, a declarat Ion Chicu după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale și ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a comunicat că pe parcursul zilei de astăzi doi oameni au murit din cauza COVID-19. În primul caz este vorba de o femeie de 65 de ani, care activa în sfera medicală și care a fost spitalizată la 26 martie. Femeia avea insuficeință cardiacă, hipertensiune și diabet zaharat. În cel de-al doilea caz, este vorba de o persoană de 67 de ani. Aceasta a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă în stare extrem de gravă la 1 aprilie. Persoana suferea de hepatită cronică și boală renală cronică.

Astăzi au fost confirmate 86 de cazuri noi de COVID-19. Dintre acestea, șapte sunt de import și 79 cu transmitere locală Bilanțul total al persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus este de 591 de cazuri.

De asmenea, ministra a spus că, începând de mâine, vor fi activate mai mai multe spitale pentru pacienții cu COVID-19. Este vorba de spitalele din Criuleni, Hâncești, Anenii Noi și Spitalul Cancelariei de Stat. Ultimul va fi pentru cazurile confirmate de COVID-19 din municipiul Chișinău. Se pregătește să primească pacienți Centrul de Reabilitare „Constructorul” .

Related posts

Проект „Онлайн-образование” начнет действовать с 20 апреля

Albasat

LIVE: Briefing susținut de ministrul Sănătății privind ultimele informații despre COVID-19 la nivel național

Albasat

42 de lucrători medicali români vor ajuta colegii din Moldova în lupta cu COVID-19

Albasat

Leave a Comment