Societate

Declarațiile martorilor confirmă învinuirea înaintată lui Alexandr Stoianoglo, procuror

În cadrul cauzei penale care îl vizează pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost audiate două persoane în calitate de martori. Potrivit procurorul desemnat pe acest caz, Victor Furtună, declarațiile martorilor, în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată, transmite IPN.

Procuratura mai anunță că a fost efectuată cercetarea la fața locului, în biroul de serviciu al lui Alexandr Stoianoglo, care a durat mai bine de cinci ore. Au fost ridicate trei agende, documente și înscrisuri de peste două mii de file. A fost efectuată cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale.

„Procurorii de caz în continuare întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului, iar la emiterea unor decizii procesuale în privința lui Alexandr Stoianoglo și persoanelor acțiunile cărora fac obiect a urmăririi penale vom reveni cu detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Victor Furtună și distribuit de Procuratura Anticorupție.

Alexandr Stoianoglo – acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat – este cercetat în arest la domiciliu. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat. Ca urmare a unei sesizări a președintei Maia Sandu, activitatea lui Alexandr Stoianoglo este evaluată și de către o comisie constituită de Consiliul Superior al Procurorilor, care urmează să dea o notă activității procurorului. Dacă nota va fi nesatisfăcătoare, Alexandr Stoianoglo va putea fi demis.

Related posts

Игорь Додон готов протестировать российскую вакцину от COVID-19

Albasat

Săptămâna trecută a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de deces COVID-19

Albasat

Vladimir Voronin, reales în funcția de președinte al PCRM

Albasat

Leave a Comment