ALBASAT
Societate

Democratul Ion Leucă: PSRM și PDM vor găsi un compromis

Coaliția dintre Partidul Democrat din Moldova și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu va soluționa blocajul cu care se confruntă Moldova pe plan extern. Deputatul PAS Lilian Carp consideră că atât PDM, cât și PSRM au o imagine știrbită în instituțiile Uniunii Europene, notează IPN.

„Nu i-a reușit lui Pavel Filip care avea o susținere de 57 de mandate, fiind în guvern și avându-l pe Iurie Leancă care avea anumite cheițe către cancelariile europene, însă nu au fost găsite căi de comunicare. Acum avem un guvern cu declarații foarte contradictorii. Clar că sunt foarte puține șanse ca această coaliție să aibă parte de comunicare în partea vestică”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Deputatul PPPDA Igor Munteanu spune că PDM și PSRM cu siguranță vor găsi limbaj comun în contextul în care au nevoie unul de altul în egală măsură. Potrivit lui, fiecare formațiune are interese, dar acestea nu au tangență cu interesele societății.

„Acest guvern tehnocrat nu are sprijin politic. Acest guvern are nevoie de voturi în Parlament care să-i susțină inițiativele legislative. PDM și-a realimentat dorința de a reveni la guvernare pentru că știe ce înseamnă puterea, puterea de a influența procesele economice și de a avea anumite părți din tortul care se împarte când ești la guvernare”, a menționat deputatul PPPDA.

Totodată, Igor Munteanu spune că cele două formațiuni au colaborat și în trecut, iar în prezent Igor Dodon ar avea nevoie de stabilitate pe care PDM și PSRM o pot asigura, iar democrații „au nevoie de o așchie din puterea legală pentru ca să înceapă revenirea la putere centimetru cu centimetru”.

Deputatul PDM Ion Leucă infirmă afirmațiile că negocierile dintre PDM și PSRM au ajuns în impas. Oficialul afirmă că ar exista unele probleme ce țin de politica externă a țării, însă cu siguranță se va ajunge la un compromis.

„Grupul de negociatori ai PDM nu se grăbește. Nu vedem revenirea la guvernare ca sensul activității PDM. Nu ascundem că ne dorim o revenire la guvernare, dar nu cu orice preț”, a declarat Ion Leucă.

Partidul Democrat din Moldova și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova poartă discuții pentru crearea unei coaliții de guvernare.

Related posts

Volodimir Zelenski, desemnat personalitatea anului 2022 de revista Time. „Curajul este contagios”

AlbasatTV, Nisporeni

USMF a publicat rezultatele intermediare ale concursului de admitere din acest an

Albasat

LIVE: Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 20 iulie 2020

Albasat

Leave a Comment