Portal de știri
Societate

Deputații se vor convoca mâine în ședință plenară

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 17 noiembrie.

Mâine, începând cu ora 10.00, aleșii poporului vor examina, în a doua lectură, Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”. De asemenea, va fi propus spre adoptare proiectul de lege care prevede asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală și violența în familie.

Urmează a fi examinată inițiativa legislativă care vizează activitatea statisticii oficiale, în vederea consolidării accesului la sursele de date administrative și private relevante pentru elaborarea statisticilor oficiale, precum și a alinierii în continuare a statisticii naționale la standardele și bunele practici ale UE. Deputații vor mai dezbate modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii, Legea privind piața de capital, Legea cu privire la activitatea farmaceutică, Legea privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura etc.

Pe agenda ședinței figurează și proiectul de hotărâre a Parlamentului privind încetarea mandatului de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, în urma demisiei.

Related posts

Săptamâna viitoare vor fi reluate negocierile cu Rusia, Igor Dodon

Albasat

Bunurile abandonate vor trece în proprietatea unității administrativ-teritoriale

Albasat

30 de ani de relații diplomatice moldo-polone. Maia Sandu a plecat la Varșovia

Albasat

Leave a Comment