ALBASAT
Actualitate Economie Nisporeni Societate

Dezvoltarea localităților din Nisporeni: Discuții productive între ministra Lilia Dabija și primarii din zonă

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în raionul Nisporeni. În cadrul întrunirii pe care a avut-o cu primarii localităților din raion, ministrul a discutat despre modernizarea infrastructurii regionale și oportunitățile de îmbunătățire a condițiilor de trai în localități. 
 

În mod special, s-a vorbit despre obținerea finanțării pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală în cadrul programului „Satul European” și „Satul European Expres”, dar și despre dificultățile în procesul de aplicare și soluțiile pentru îmbunătățirea acestuia. Lilia Dabija le-a amintit primarilor că astăzi este ultima zi de depunere a notelor de concept pentru Satul European Expres, accentuând că până la moment au fost depuse peste 400 de dosare.

Proiectele de infrastructură a drumurilor în regiune a fost o altă temă abordată de ministru, fiind trecute în revistă măsurile realizate, precum și cele preconizate pentru anul curent. Lilia Dabija a menționat că pe parcursul anului 2023 sunt preconizate lucrări de construcție a trotuarelor pietonale pe drumul public național G89 R1 – Pîrlița – Nisporeni – G91, km 50,10,- 50,85 (s. Bărboieni, dreapta), specificând că pentru raionul Nisporeni, în anul 2023, sunt preconizate lucrări rutiere în volum 10,63 mil. de lei, bani alocați din Fondul rutier.  

În contextul vizitei la Nisporeni, ministrul a verificat și mersul lucrărilor la câteva obiective de infrastructură din localitățile raionului. Este vorba despre stația de pompare a apei tehnice și potabile din Grozești și stația de filtrare a apei care acoperă satele Grozești, Vărzărești și o parte din Nisporeni. Lilia Dabija a văzut cum merg lucrările de construcție a apeductului magistral  cu lungimea de 29, 8 de kilometri și construcția a 4 stații de pompare, 10 castele și a 6 rezervoare de apă.

Totodată, ministra a văzut la ce etapă se află procesul de renovare a casei de cultura din satul Boldurești. Modernizarea acesteia este parte a proiectelor implementate în cadrul Programului „Satul European”.

Related posts

Cursul valutar oficial la 09.04.2022

Albasat

Transmisiune LIVE de la Zilele Orașului Nisporeni, oferită de ALBASAT: Concertul dedicat sărbătoririi orașului în plină desfășurare

AlbasatTV, Nisporeni

Irlanda impune cele mai dure restricții din Europa. Premier: Doar așa vom putea să sărbătorim corespunzător Crăciunul

Albasat

Leave a Comment