ALBASAT
Actualitate Societate

Diaspora Business Forum 2024 va fi organizat în luna august

La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum 2024 – un eveniment care își propune să reducă distanța dintre cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare și peisajul antreprenorial și investițional din țară. Forumul este parte a Zilelor Diasporei, transmite IPN.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că, tradițional la finele celei de-a treia săptămâni a lunii august, sunt organizate evenimente dedicate Zilelor Diasporei. Scopul acestora este de a promova dialogul cultural, social, dar și dialogul economic cu cetățenii plecați peste hotarele țării.

Pe 17 august, va fi organizat Festivalul „Ne vedem acasă”, eveniment la care reprezentanții diasporei vor avea ocazia să adreseze autorităților întrebările care îi preocupă, precum și să afle informații utile despre investiții și suport financiar oferit de stat celor reveniți acasă.

A doua zi, în cadrul Zilelor Diasporei se va desfășura forumul de afaceri pentru cetățenii stabiliți peste hotare. „Veți avea ocazia să vă întâlniți cu experți din diverse domenii, atât din țară, cât și de peste hotare, să participați la sesiuni de networking, interacțiune, socializare cu oameni care au reușit să construiască și să dezvolte afaceri. De asemenea, evenimentul se va desfășura cu prezența oficialilor, a reprezentanților a instituțiilor specializate și a organizațiilor partenere”, a menționat Daniel Vodă.

Potrivit lui, forumul de afaceri va reuni inovația, antreprenoriatul și investițiile sub același acoperiș. Intrarea la eveniment este liberă, însă este necesară completarea unui formular de participare.

Related posts

Cursul valutar oficial la 27.04.2023

AlbasatTV, Nisporeni

În România a  fost promulgată legea prin care este eliminat dosarul cu șină

AlbasatTV, Nisporeni

Prevenirea infracțiunilor în Marinici: o inițiativă a Inspectoratului de Poliție Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment