Portal de știri
Societate

Dictatorul Kim Jong Un împlinește 39 de ani. Din 2011 este liderul celui mai izolat stat din lume

Kim Jong Un, liderul suprem al Coreei de Nord, împlinește astăzi 39 de ani. Născut pe 8 ianuarie 1984, Kim Jong Un se află de 11 ani la conducerea statului asiatic și continuă politica de izolare față de Occident practicată și de predecesorii săi, Kim Jong Il (tatăl) și Kim Ir Sen (bunicul).

După venirea la putere, Kim Jong Un a încercat să dezvolte economia statului asiatic, dar a și extins programul nuclear din Coreea de Nord. Totodată, este suspectat că a ordonat executarea mai multor oficiali, dar și asasinarea fratelui său vitreg, Kim Jong Nam, în Malaezia, în 2017.

În 2018 și 2019, Kim Jong Un a participat la summit-uri alături de fostul președinte american Donald Trump și președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Recent, a susținut că a reușit să combată pandemia de COVID-19 în țara sa, anunț pus sub semnul îndoielii de specialiști. Autoritățile nord-coreene au anunțat primul caz de COVID-19 abia în mai 2022. Totodată, Kim Jong Un a introdus-o pe soția sa în atenția publicului, o decizie fără precedent pentru un lider nord-coreean.

Liderul din Coreea de Nord a făcut școala în Elveția

Kim Jong Un a fost numit succesor de tatăl lui, Kim Jong Il, deși era al treilea născut. Înainte să devină lider, Kim Jong Un ar fi primit educație la școli de prestigiu din Elveția.

A revenit apoi în țară și a obținut două diplome universitare, în 2002 și 2007. La 29 decembrie 2011, după încheierea perioadei de doliu național decretate în urma morții tatălui său, a fost proclamat oficial „conducătorul suprem al partidului, statului și armatei”.

Related posts

Producătorii de pomușoare caută noi piețe de desfacere pentru bacifere

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 380 de cazuri noi

Albasat

Platforma DA va depune un denunț față de nota SIS cu referire la doi judecători

Albasat

Leave a Comment