ALBASAT
Societate

Din 25 iulie, începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19

Imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID-19 va fi inițiată în Republica Moldova începând cu 25 iulie. Ministerul Sănătății a emis în acest sens un ordin, în baza recomandărilor Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizărilor, transmite IPN.

Ministerul Sănătății a precizat că pentru a doua doză de rapel sunt eligibili adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu comorbidități, femeile gravide și cele care alăptează, beneficiarii din instituțiile rezidențiale și centrele de plasament.

La fel, este eligibil pentru vaccinare personalul medical din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul instituțiilor rezidențiale, centrelor de plasament, serviciilor sociale, angajații din domeniul educației și cei din structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului.

Se recomandă administrarea celei de-a doua doze booster persoanelor sever imunocompromise cu vârsta de 18 ani și peste. La solicitare pot fi imunizate cu a doua doză booster și persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult, care nu fac parte din categoriile eligibile pentru vaccinare.

Doza booster de vaccin împotriva COVID-19 reprezintă doza administrată persoanelor care au finalizat schema primară de vaccinare. A doua doză booster se va administra la un interval de cel puțin patru luni de la prima doză de rapel, cu aplicarea vaccinurilor Comirnaty/Pfizer-BioNTech sau Spikevax/Moderna.

Related posts

Cursul valutar oficial la 18.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Patru deputați PAS și-au depus mandatele

Albasat

Prestațiile sociale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment