ALBASAT
Societate

Documentele pentru imobile pot fi solicitate și obținute online

Persoanele fizice și cele juridice pot solicita online și obține în format electronic diverse documente cadastrale, pentru bunurile imobile amplasate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, actualmente sunt disponibile documentele cadastrale precum: extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale pentru bunurile imobile, precum și informația despre bunurile imobile ce aparțin unei persoane fizice sau juridice din banca centrală de date a Cadastrului bunurilor imobile.

Depunerea cererilor online se face prin intermediul portalului Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Serviciile se furnizează contra plată şi se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, ApplePay/Google Pay, internet banking, plăți în numerar și monede electronice.

Beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică pentru a obține un document electronic.

La solicitare, documentele cadastrale pot fi eliberate și pe purtător de hârtie. În acest caz beneficiarul va avea două opțiuni de primire a documentului: la centrul multifuncțional selectat sau la adresa indicată de beneficiar, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery, care este integrat cu PDSE.

Serviciile electronice din domeniul cadastru sunt prestate prin intermediul noii platforme de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în comun cu Agenția de Guvernare Electronica, ceea ce permite accesarea acestora din toate colțurile lumii. Anterior serviciile puteau fi accesate doar de pe teritoriul Republicii Moldova.

Related posts

Председателю Союза спасения Бессарабии был поставлен диагноз COVID – 19

Albasat

Alte 359 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

Albasat

Un bărbat beat la volan, stopat la timp de polițiștii IP Nisporeni înainte de a comite o tragedie

Albasat

Leave a Comment