ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Dorin Recean onorează memoria eroilor în vizita sa la Nisporeni

Prim-ministrul Dorin Recean, aflat într-o vizită de lucru la Nisporeni, a depus flori la monumentul celor căzuți în războiul din Afganistan, marcând astfel memoria celor care și-au sacrificat viețile pentru țară.

Șeful Executivului a subliniat importanța acestui gest, rememorând momentul în care, acum 35 de ani, armata sovietică se retrăgea din Afganistan. În acel conflict, peste 12 mii de tineri moldoveni, din toate regiunile Republicii Moldova, au fost trimiși să lupte, iar 301 dintre ei nu s-au mai întors acasă, iar alți 700 au fost grav răniți.

„Au îndeplinit cu onoare o misiune de război la mii de kilometri de casă, care le-a marcat pentru totdeauna viața. În această zi, cu un război nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei, la hotarele țării noastre, trebuie să ne amintim din nou de daunele pe care le provoacă conflictele militare și cât de importantă este pacea care ne oferă stabilitate și prosperitate”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

În această zi de comemorare, în întreaga țară se desfășoară manifestații pentru a onora memoria celor căzuți în războiul din Afganistan. La Chișinău, de exemplu, au fost depuse flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”. Astfel, se perpetuează memoria acestor eroi și se recunoaște sacrificiul lor pentru patrie.

Related posts

(VIDEO) VIAŢA E MAI LUNGĂ CÂND EŞTI SĂNĂTOS

Ilie Chirtoacă: Rezultatele evaluării pre-vetting sunt modeste

AlbasatTV, Nisporeni

Evoluția situației epidemiologice și a procesului de vaccinare anti-COVID-19 în Nisporeni

Albasat

Leave a Comment