ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Drumul către Europa: Dorin Recean și primarii din Nisporeni planifică modernizarea locală

Astăzi, în data de 15 februarie, întâlnirea dintre prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, și primarii din raionul Nisporeni a fost marcată de discuții privind modernizarea localităților și consolidarea cooperării pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Șeful Executivului a subliniat importanța referendumului privind integrarea Republicii Moldova în UE, evidențiind că acesta reprezintă un pas crucial pentru asigurarea coeziunii sociale și pentru construirea unui viitor prosper pentru cetățenii țării.

„Ancorăm ireversibil țara noastră pe calea europeană, prin contribuția fiecărui primar. Avem un obiectiv comun, acela de a construi Europa la noi acasă. Ne dorim infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice calitative prestate cetățenilor. Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE va asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării”, a declarat premierul Dorin Recean.

Discuțiile au inclus și eforturile Guvernului pentru dezvoltarea localităților, cu accent pe programele „Satul European” și „Satul European Expres”, care sprijină o serie de proiecte de infrastructură. Premierul a subliniat, de asemenea, importanța fondurilor europene și necesitatea asimilării depline a asistenței financiare pentru a îmbunătăți calitatea vieții în localitățile țării.

Pe lângă modernizarea infrastructurii, au fost abordate și subiecte precum reabilitarea drumurilor, construcția podului peste Prut de la Bărboieni pentru impulsionarea relațiilor economice moldo-române, beneficiile regionalizării serviciilor publice, construcția unui post de pompieri și salvatori, dar și instalarea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea energetică a instituțiilor publice din regiune.

Related posts

Alte 1801 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

Albasat

Cursul valutar oficial la 24.08.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Ostașii români, comemorați de Asociația „Faptă, nu Vorbă” la Cimitirul Eroilor Români de la Vărzărești

Albasat

Leave a Comment