ALBASAT
Actualitate Societate

Două candidaturi vor fi propuse în plenul Parlamentului pentru desemnarea în CSM

Candidaturile Luciei Popescu și Iulian Muntean vor fi propuse plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către Comisia juridică, numiri și imunități, urmare a concursului organizat pentru selectarea candidaților pentru această funcție, transmite IPN.

Lucia Popescu este licențiată în drept și are diplomă de master în drept civil și în drept european. În prezent activează în cadrul proiectului „Consolidarea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar din Moldova”. Anterior a activat în calitate de consilier juridic sau de coordonator de proiect.

Iulian Muntean este avocat și anterior a fost lector universitar la mai multe instituții de învățământ superior din Republica Moldova.

Concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al CSM s-a desfășurat în trei etape. La proba interviului, ultima, au fost admise șase persoane, care au promovat evaluarea efectuată de Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor – Veaceslav Guțan, Aliona Corcenco, Vitalie SÎLI, Iulian Muntean, Lucia Popescu și Leonid Chirtoacă.

Potrivit legislației, Consiliul Superior al Magistraturii este constituit din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt numiți de Parlament, cu votul a trei cincimi dintre deputații aleși.

Related posts

Valul de aer cald se retrage. Vremea se va răci până la minus 5 grade

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 18.07.2020

Albasat

O tânără de 21 de ani este suspectată că și-a ucis mama sub influența drogurilor

Albasat

Leave a Comment