ALBASAT
Actualitate

Două cutremure, cu magnitudini de 2,6 şi 2,1 pe scara Richter, au avut loc astazi, în Vrancea

Două cutremure, cu magnitudini de 2,6 şi respectiv 2,1 pe scara Richter, au avut loc, luni dimineaţa, într-un interval de două ore în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) din Romania.

Primul seism, cu o magnitudine de 2,1 pe scara Richter, a avut loc la ora locală 3.48 şi s-a produs la o adâncime de 127 de kilometri. Cel de-al doilea, cu o magnitudine mai mare, respectiv de 2,6, a avut loc exact două ore mai târziu, la ora locală 5.48, producându-se la o adâncime mai mică, de 98 de kilometri. Ambele seisme au avut loc în judeţul Vrancea.

Două cutremure cu magnitudinea de 4,9 şi 4,6 pe scara Richter s-au produs, săptămâna trecută, în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). De asemenea, un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs, lunea trecută, în zona seismică Vrancea. Tot luni, 31 iulie, au mai avut loc trei mişcări seismice de mică amploare în zona Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 2,9 pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur înregistrat în ultima perioadă a avut loc pe 2 august, în judeţul Buzău, seismul având magnitudinea 4,9 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km) şi Buzău (53km). Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, seismul a fost simţit şi la Bucureşti.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Cauți un job? Pe Piața Muncii din Moldova sunt peste 11000 locuri vacante

Orzul a fost exportat la cel mai mic preț din ultimii trei ani

AlbasatTV, Nisporeni

(LIVE) Președinta Maia Sandu în Nisporeni: Dialog deschis cu locuitorii

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment