Nisporeni

Două sectoare de drum din Nisporeni, construite din surse externe, au fost date în exploatare în 2020

În anul 2020, în R.Moldova, au fost date în exploatare 5 sectoare de drum cu o lungime totală de 89,3 km, construite din împrumuturi externe. Două dintre acestea au fost construite în raionul Nisporeni.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), la sfârșitul lunii decembrie, odată cu semnarea actelor de recepție, au fost date în exploatare 2 tronsoane cu o lungime totală de 17,5 km din cadrul Coridorului 13.

Primul tronson conectează localitățile Milești, Bălănești, Pădureni și comuna Seliște din raionul Nisporeni, al doilea tronson traversând localitatea Seliște din raionul Nisporeni.

Proiectul a costat peste 144 milioane de lei, fiind finanțat tot din împrumutul acordat de Banca Mondială.

Totodată, potrivit ASD, au fost date în exploatare 44,2 km ai drumului național R1, ce traversează orașul Călărași, satul Bahmut și comuna Sipoteni din raionul Călărași, Rassvet și orașul Bucovăț din raionul Strășeni, 8,9 km al Coridorului 11 ce trece prin localitățile Izbiște, Cruglic și Ohrincea din raionul Criuleni și un segment de 19 km ce traversează localitățile Micleşti, Işnovăţ, Hîrtopul Mare din raionul Criuleni și Peresecina din Raionul Orhei.

Related posts

Tinerii din Nisporeni au studiat limba și tradițiile coreene

Albasat

A plouat torențial în Nisporeni. Vezi cum arată centrul orașului (VIDEO)

Albasat

Mai puțini bărbați aleg profesia de pedagog

Albasat

Leave a Comment