ALBASAT
Societate

Echipamente de protecție împotriva COVID-19, pentru reţeaua Centrelor de Tineret

Toate cele 44 de Centre de tineret din țară vor primi un lot de produse de protecție și dezinfectanți pentru lucrătorii de tineret, în scopul prevenirii și combaterii epidemiei cauzate de COVID19. Acestea conțin termometre infraroșu, măști reutilizabile, șervețele antibacteriene; săpun lichid și dezinfectant, transmite IPN.

Acțiunea are loc în cadrul Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Moldova al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova.

Nigina Abaszada, reprezentanta rezidentă UNFPA Moldova, a menționat că centrele de tineret sunt instituții prietenoase pentru dezvoltarea și participarea tinerilor. Și această donație va ajuta lucrătorii de tineret să presteze serviciile de tineret în condiții sigure pentru sănătatea lor.

Evenimentul de donație a fost precedat de o discuție cu ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov. Nigina Abaszada și Igor Șarov au discutat despre activitățile derulate în cadrul Fondului Comun pentru dezvoltarea centrelor de tineret, precum și despre consolidarea rolului sistemului educațional general și profesional tehnic în prevenirea comportamentelor riscante la tineri și promovarea unui mod sănătos de viață etc. De asemenea, s-a discutat despre inițierea procesului de evaluare a Strategii Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020 și posibilitatea acordării suportului pentru elaborarea unei noi Strategii.

Related posts

NATO respectă pe deplin neutralitatea constituțională a Republicii Moldova, declarație

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 08.06.2022

Albasat

Cetățenii din Nisporeni vor putea participa online la ședințele de judecată pe anumite cauze

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment