Portal de știri
Societate

Echipe mixte de polițiști și carabinieri vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă

Începând de astăzi și până la 15 ianuarie, echipe mixte formate din polițiști și carabinieri vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități comune de prevenire și combatere a contravențiilor și infracțiunilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției, timp de 10 zile, forțele de ordine vor intensifica activitățile prin verificarea zonelor de agrement, parcurilor, stațiilor, gărilor, străzilor neiluminate, locuințelor părăsite, construcțiilor nefinisate, care prezintă un risc sporit de comitere a infracțiunilor și contravențiilor.

De asemenea, vor fi patrulate localitățile, cartierele și spațiile publice cu un flux sporit de cetățeni. 

La fel pe trasee dar și în capitală vor fi organizate filtre pentru a crește gradul de siguranță în trafic prin reducerea numărului de încălcări comise de șoferi, precum și responsabilizarea acestora cu privire la pericolele la care se expun conducătorii auto și îi implică pe ceilalți participanți la trafic.

Conform poliției, acțiunile au drept scop creșterea gradului de siguranță în comunitate, descurajarea comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional.

Related posts

Cursul valutar oficial la 09.09.2020

Albasat

Premierul României anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata

Albasat

LIVE: Conferință de presă susținută de liderii politici ai Partidului Acțiune și Solidaritate

Albasat

Leave a Comment