Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat, în data de 12 februarie, cea de-a V-a platformă de discuții cu reprezentanții comunității educaționale din țară. La ședința desfășurată online au participat 746 cadre didactice și manageriale din raioanele Călărași, Nisporeni și Strășeni.
În cadrul platformei, managerii și cadrele didactice din raioanele participante au prezentat situația curentă din sistemul educațional, necesitățile, dar și realizările obținute.
În acest sens, MECC menționează că, în raionul Nisporeni, Direcția Învățământ, Tineret și Sport a Consiliului raional a intervenit cu suport financiar în scopul susținerii funcționalității școlilor: dotarea cu tehnică de calcul pentru realizarea procesului educațional: 42 calculatoare, 160 laptopuri, 10 televizoare, 4 table interactive și 36 tablete.
Totodată, Direcția de Învățământ, Tineret și Sport a Consiliului raional Călărași a reușit să doteze instituțiile de învățământ din subordine cu 86 unități de tehnică de calcul din componenta raională, unele școli au procurat bănci pentru un singur loc și prin amplasarea lor în clasă s-a reușit respectarea distanței de 1 m între elevi; au fost organizate instruiri în domeniul TIC și astfel cadrele didactice dețin abilități digitale elementare. Toate școlile utilizează platforme educaționale – 2 instituții – platforma GSuite, celelalte – TIMS.
Direcția Generală Învățământ, Tineret și Sport a Consiliului raional Strășeni a oferit suport instituțiilor de învățământ din subordine, pe parcursul perioadei pandemice, să procure mobilier în scopul asigurării distanței sociale şi protecției copiilor și anume (suma 1 mln. 106 mii lei) 39 de seturi în 19 instituții, 11 seturi de mobilier şi bănci pentru amenajarea teritoriului în 10 instituții, tehnică de calcul – laptopuri – 94, calculatoare PC – 52 , televizoare – 81, proiectoare – 44, imprimante /xerox – 46, table interactive – 14, ecrane – 46, camere WEB – 16.
În context, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au apreciat efortul depus de organele locale de specialitate în domeniul învățământului din raioanele Călărași, Nisporeni și Strășeni.
Alte subiecte importante abordate în cadrul discuțiilor au vizat: aplicabilitatea documentelor elaborate de minister, în mod prioritar, al celor care vizează gestionarea crizei pandemice; situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; formarea și atestarea cadrelor didactice etc.
Platformele de discuții online cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din țară vor fi organizate periodic, în scopul menținerii unui dialog continuu cu structurile teritoriale implicate în elaborarea și implementarea politicilor educaționale, dar și pentru identificarea și soluționarea problemelor din instituțiile de învățământ.
- Pe 1 ianuarie intră în vigoare noi reguli de intrare pe teritoriul Israelului
- Calea Ferată din Moldova, printre contribuabilii mari pentru anii 2025-2026
- Din 1 ianuarie, Termoelectrica va produce 26% din consumul necesar de energie electrică
- Guvernul pregătește ajutoare de primă necesitate în Zona de Securitate
- Bulgaria promite să ajute Moldova cu gaze, dacă Rusia oprește livrările