Portal de știri
Societate

Elon Musk, criticat de ONU şi de Joe Biden pentru că Twitter răspândeşte minciuni şi nu respectă drepturile omului

Nicio zi fără scandalul Twitter. ONU îl somează pe Elon Musk, noul proprietar al rețelei sociale, să se asigure că drepturile omului sunt respectate pe Twitter.

Avertismentul vine la o zi după ce președintele Biden l-a acuzat pe Musk că folosește platforma Twitter pentru a împrăștia minciuni.

„Informațiile potrivit cărora a fost concediată întreaga echipă care s-a dedicat drepturilor omului nu sunt un început încurajator, a precizat un oficial ONU într-o scrisoare deschisă publicată pe Twitter.

Reamintim că după preluarea platformei online, cel mai bogat om al planetei, Elon Musk, a dizolvat consiliul de administrație, a concediat managerii și aproximativ jumătate dintre cei 7.500 de angajați.

Între timp, agenţii de publicitate au retras cheltuielile pentru platformă pe fondul preocupărilor legate de moderarea conținutului, potrivit Reuters.

Joe Biden, acuzații la adresa lui Musk

Joe Biden a spus la o strângere de fonduri: „Şi acum de ce suntem cu toţii îngrijoraţi: Elon Musk iese şi cumpără o platformă care propagă minciuni în întreaga lume… Nu mai există editori în America. Nu există editori. Cum pot copiii noştri să înțeleagă ce este în joc?”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat în faţa reporterilor că preşedintele Biden a fost foarte clar cu privire la necesitatea interzicerii discursului instigator la ură şi a dezinformarii.

„Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook şi la orice alte platforme de social media unde utilizatorii pot răspândi informaţii greşite”, a spus ea.

Related posts

Andrei Năstase: Decât să lași țara pe mâinile lui Dodon și Șor, mai bine să avem un Guvern proeuropean anticriză

Albasat

18 decese cauzate de COVID-19

Albasat

Agricultorii din centrul și sud-estul țării anunță proteste în mai multe raioane

Albasat

Leave a Comment