ALBASAT
Actualitate Societate

Energocom a cumpărat 300 mln m3 de gaze la solicitarea Moldovagaz

SA „Energocom” anunță că, în perioada iunie-iulie, în baza solicitărilor SA „Moldovagaz”, a desfășurat mai multe licitații în cadrul cărora a achiziționat din surse financiare proprii 300 de milioane de metri cubi de gaze naturale. O parte din acestea sunt destinate pentru consum curent, iar cealaltă parte au fost stocate în depozite subterane din România și Ucraina, urmând a fi utilizate în sezonul rece 2023-2024, transmite IPN.

Prețul total al achizițiilor a constituit peste 116,54 milioane de euro, prețul mediu ponderat fiind de 34,45 euro/MWh. La acesta se adaugă costurile de logistică în mărime de circa 8,92 milioane de euro (aproximativ 2,64 euro/MWh) care presupun cheltuieli de transport al gazelor naturale și costuri de înmagazinare.  Astfel, costul mediu ponderat al achizițiilor, transportării și înmagazinării gazelor naturale a constituit 37,09 euro/MWh (424,91 USD/1000 m3).

Detalii privind tranzacțiile nu pot fi făcute publice din cauza clauzelor contractuale privind confidențialitatea. „Toate tarifele aferente transportării și înmagazinării gazelor naturale sunt publicate pe paginile web ale operatorilor sistemelor de transport”, precizează „Energocom”.

Related posts

Vlad Kulminschi: Autonomia găgăuză nu va fi gestionată de Evghenia Guțul, ci de elitele locale

AlbasatTV, Nisporeni

ALBASAT Sinteza săptămânii (13.06.2020)

Albasat

Восстановлен карантинный режим при въезде на территорию Румынии

Albasat

Leave a Comment