ALBASAT
Societate

EVO – se va numi aplicația care va conține actele de identitate în format electronic

EVO.  Așa se va numi aplicația care va conține de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova în format electronic. Prin intermediul acesteia, populația va putea solicita tot felul de extrase și certificate, va putea să depună petiții, transmite IPN.

„Ați votat și ați ales! Vă mulțumesc, dragi cetățeni! Împreună am reușit să găsim un nume minunat și semnificativ pentru aplicația noastră, care ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea cu mai multă ușurință și eficiență. Și asta ne apropie și mai mult de rezultatul final”, a declarat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării.

Potrivit lui, au rămas câteva luni până la prima versiune care va putea fi lansată pentru utilizatori. În opinia sa, crearea acestei aplicații, care va fi similară cu cea ucraineană „Diia”, va schimba modul în care cetățenii și antreprenorii văd statul.

Related posts

Игорь Боцан: Последствия пандемии для общества достаточно серьёзны

Albasat

Coronavirus: Două regiuni din Franța închid barurile și restaurantele. Parisul și 10 metropole franceze, în stare de alertă sporită

Albasat

Copil de doi ani, găsit înecat în grădina din curtea casei

Albasat

Leave a Comment