ALBASAT
Nisporeni Societate

Evoluția situației epidemiologice și a vaccinării anti-COVID în raionul Nisporeni

Ministerul Sănătății (MS) a prezentat statistica evoluției situației epidemiologice și a procesului de vaccinare împotriva COVID-19 în săptămâna 13 – 19 septembrie.

În ceea ce ține de totalitatea cazurilor de îmbolnăvire provocată de coronavirus pentru ultimele 7 zile la 100 mii populație distribuită după teritorii administrative, conform graficelor prezentate de MS, incidența pentru raionul Nisporeni este de 151 la 100 mii populație, fiind în creștere, în comparație cu săptămâna 06.09 – 12.09.2021 când era 115 la 100 mii populație.

Conform graficului privind mortalitatea totală la 100 mii populație distribuită după teritorii administrative, în raionul Nisporeni indicele este de 90 la 100 mii populație.

Totodată, conform graficului de prezintă mortalitatea săptămânală la 100 mii populație distribuită după teritorii administrative, în raionul Nisporeni indicele este de 1,9.

Rata de contagiozitate pentru raionul Nisporeni la data de 19.09.2021 a fost de 1,28.

Cât privește acoperirea vaccinală în săptămâna 13 – 19 septembrie, în Nisporeni indicii au fost de: 17% – acoperire vaccinală incompletă, 16% – acoperire vaccinală completă.

Menționăm că, cetățenii au posibilitatea în continuare să se vaccineze anti-COVID cu vaccinuri precum AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sinopharm, Sputnik-V, CoronaVac, Janssen/Johnson & Johnson.

Related posts

Air Moldova își reia cursele regulate. Nu toți pasagerii pot urca la bord

Albasat

Situaţia privind infecţia de COVID-19 la Nisporeni: Cum este ţinută sub control de către autorităţi

Albasat

UNICEF evaluează cererea pentru imunizare la nivel de comunitate și familie

Albasat

Leave a Comment