Societate

Ex-angajați ai unei companii de construcții, reținuți pentru prejudicierea investitorilor

Opt foști angajați ai unei companii de construcții au fost reținuți pentru prejudicierea mai multor investitori cu circa 50 de milioane de lei. Reținerile au fost însoțite de percheziții simultane pe mai multe adrese, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cele 50 de milioane de lei, au fost investiți de 70 de persoane pentru procurarea apartamentelor în municipiul Chișinău. Banii au fost folosiți contrar destinației, fiind, inclusiv însușiți de către factorii de decizie, dar și de către alți angajați ai agentului economic. Ca rezultat, compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Percheziții au fost efectuate la domiciliile și locațiile unde și-au desfășurat activitatea persoanele care ar fi comis ilegalitățile. Procurorii urmează să decidă asupra învinuirilor și măsurilor preventive în privința suspecților, care au fost reținuți.

Urmărirea penală este desfășurată prin prisma mai multor articole din Codul Penal. Este vorba despre escrocherie, abuz de serviciu și fals în acte.

Related posts

У одного из депутатов выявлен COVID-19. Зинаида Гречаный предлагает протестировать всех парламентариев

Albasat

Igor Dodon spune în ce condiții ar putea fi amânate alegerile prezidențiale

Albasat

Инициатива по гендерному равенству в странах Восточного партнерства

Albasat

Leave a Comment