ALBASAT
Societate

Exporturile de cereale din Ucraina au scăzut anul acesta cu aproape 30%

Ucraina a exportat aproape 18,1 milioane de tone de cereale până acum în sezonul iulie 2022/iunie 2023, în scădere cu 29,6% faţă de cele 25,8 milioane de tone livrate peste hotare în acelaşi stadiu al sezonului precedent, arată datele publicate de Ministerul Agriculturii de la Kiev.

Datele Ministerului Agriculturii arată că Ucraina a exportat până acum peste 6,9 milioane de tone de grâu, 9,7 milioane de tone de porumb şi 1,5 milioane de tone de orz, relatează Reuters, citată de Agerpres.

După o blocadă de aproape şase luni, provocată de invazia rusească, porturile ucrainene de la Marea Neagră au fost deblocate la finalul lunii iulie, conform acordului dintre Moscova şi Kiev, intermediat de ONU.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că acordul a permis Kievului să exporte aproape 13 milioane de tone de produse agricole. Guvernul de la Kiev se aşteaptă în acest an la o recoltă de aproximativ 51 milioane de tone de cereale, în scădere faţă de nivelul record de 86 milioane de tone în 2021, din cauza randamentelor mai scăzute şi a pierderii de teritorii.

Related posts

5 persoane sunt învinuite de contrabandă cu mărfuri de larg consum aduse din Odesa

Albasat

Accesul cu feribotul spre localitățile din platoul Cocieri ar putea fi blocat iarna

Albasat

Premierul Greciei anunță majorarea salariului minim. Care sunt statele cu cele mai mici salarii din UE

Albasat

Leave a Comment