ALBASAT
Societate

Expoziția de pictură și grafică „Ploaia de petale”, inaugurată la BNRM

Expoziția de pictură și grafică „Ploaia de petale”, semnată de artiștii plastici Antonina și Vitalie Grișciuc, a fost inaugurată la Biblioteca Națională. Aceasta include circa 30 de lucrări executate în diferite tehnici ale artei vizuale: ulei pe pânză, acuarelă, peniță, tuș, gravură pe hârtie. În lucrările artiștilor sunt reprezentate motive de sat și aspecte ale arhitecturii Chișinăului vechi, transmite IPN.

Directoarea BNRM, Elena Pintilei, a declarat că această expoziție conține lucrări frumoase, pline de culori, care vor bucura ochii bibliotecarilor și ai vizitatorilor, mai ales în condițiile actuale, când oamenii duc o lipsă considerabilă de comunicare, mai ales cu lumea frumosului. „Venind la Biblioteca Națională la serviciu, comunicăm între noi colegii, comunicăm cu vizitatorii și comunicăm cu arta dumneavoastră, care este foarte frumoasă și pe care cred că o vom descoperi zilnic. Cred că fiecare se va regăsi într-o ogradă părintească, într-o casă părintească. Ne vom regăsi pe străzile vechi ale Chișinăului sau în aceste flori frumoase pe care le-am avut în grădina casei părintești sau poate le avem și acum”, a notat Elena Pintilei.

Vitalie Grișciuc a menționat că îi este plăcut să revină după ani de zile la Biblioteca Națională, unde nu o dată a stat la coadă după cărți. „Aici în expoziția noastră prezentăm în mare măsură motive dedicate orașului vechi, satelor basarabene și lumii florilor, în diferite tehnici, deoarece, fiind doi artiști, fiecare vede cu ochii săi”, a spus artistul plastic. Referindu-se la picturile care reprezintă orașul vechi, artistul a precizat că sunt pictate clădiri, care azi nu mai arată la fel sau nu mai sunt deloc. Aceste tablouri descriu un pic de istorie, astfel încât contemporanii să poată vedea cum a fost Chișinăul odată.

Expoziția poate fi vizitată până pe 1 decembrie 2020, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, pe strada 31 August 1989, nr. 78, blocul central, spațiul expozițional de la etajul II.

Related posts

ANRE a inclus pe agendă solicitarea Moldovagaz

AlbasatTV, Nisporeni

Arabia Saudită interzice accesul pelerinilor străini în ţară, din cauza coronavirusului

Albasat

LIVE: Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu prezintă informații actualizate privind COVID-19

Albasat

Leave a Comment