ALBASAT
Actualitate Societate

Facilități pentru medici și tinerii specialiști, aprobate de Guvern

Medicii, farmaciștii și personalul medical cu studii medii, angajați în instituțiile medico-sanitare publice din orașe și sate (comune), cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți, și care își au domiciliul în afara localității unde activează, vor beneficia, în premieră, de compensarea cheltuielilor pentru navetă. Guvernul, a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, modificări la Legea ocrotirii sănătății, transmite IPN.

Totodată, tinerii specialiști cu studii superioare de licență (optometriști, asistenți medicali generaliști licențiați, tehnicieni radiologi etc.) au fost incluși în lista beneficiarilor de indemnizații și compensații acordate din bugetul de stat. Aceștia, împreună cu absolvenții studiilor de rezidențiat, vor beneficia de indemnizație majorată în primii 5 ani de activitate.

Proiectul vine să atragă și menține tinerii specialiști în sistemul medical, în special în zonele rurale și orașele mici, unde se atestă un deficit semnificativ de resurse umane.

Related posts

Intervenție rapidă a Inspectoratului de Poliție Nisporeni: deblocarea cu succes a 2 automobile pe drumul către Mănăstirea Vărzărești

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 22.10.2020

Albasat

Victor Parlicov: Starea de alertă în domeniul energetic exista de la începutul lunii

Albasat

Leave a Comment