ALBASAT
Actualitate Societate

Femeie condamnată la 5 ani de detenție pentru trafic de ființe umane și proxenetism

O femeie de 34 de ani a fost condamnată la 5 ani de închisoare, fiind recunoscută vinovată de trafic de ființe umane și proxenetism. Aceasta își va executa pedeapsa în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii pe o perioadă de cinci ani, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpata, în luna iunie a anului 2012 a recrutat prin înșelăciune o tânără care a fost constrânsă să se prostitueze în Ciprul de Nord. Tinerei i s-a spus că va fi angajată prestatoare de servicii de consumație, dar a ajuns într-un club de noapte. Aceeași inculpată în lunile iulie-decembrie 2012 a mai recrutat trei victime cu același scop. Tot ea, în decembrie 2012, aflându-se în municipiul Chișinău, a inițiat o discuție cu o femeie pentru a o convinge să practice prostituția. I-a comunicat că există posibilitatea de a avea un câștig financiar bun prin prestarea serviciilor sexuale contra plată în Turcia.

Inculpata și-a recunoscut vina.

Din 2013, aceasta a părăsit Republica Moldova și s-a eschivat de la urmărirea penală, fiind extrădată în februarie 2023 și deferită justiției.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Related posts

Circa 400 de studenţi medicinişti sunt antrenaţi în lupta cu COVID-19

Albasat

Transmisiune LIVE: Concert dedicat Zilei Copilului la Zilele Orașului Nisporeni, celebrând 405 ani de istorie și tradiție

AlbasatTV, Nisporeni

Suportul unic acordat unor categorii de pensionari se majorează

Albasat

Leave a Comment