ALBASAT
Actualitate Societate

Femeie cu dizabilitate, impusă să cerșească în străinătate timp de 16 ani

Trei bărbați din Nisporeni – fiu, tată și bunic – au fost reținuți, fiind suspectați că au impus o femeie cu dizabilități să cerșească timp de 16 ani. Începând cu anul 2008, victima, care nu are picioare, ar fi fost transportată să cerșească în mai multe state din Europa, dar și în Rusia, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, victima în vârstă 43 de ani, mamă a doi copii, nu avea surse de existență. Bunicul a profitat de starea ei și a organizat traficarea în afara Moldovei în scop de cerșetorie. Schema a fost preluată de feciorul acestuia, iar ulterior – de nepot. Cei trei au 63, 42 și 21 de ani.

Cazul a fost deconspirat prin implicarea autorităților din România, în județul Suceava fiind reținut feciorul învinuit de traficarea femeii. În aceeași casă, a fost depistată și femeia-victimă. La rândul lor, bunicul și nepotul au fost reținuți în raionul Nisporeni.

Potrivit informațiilor preliminare, activitatea infracțională le aducea zilnic 400-500 euro, din cerșitul femeii care era prezentată în stradă și lângă centre comerciale, cu pancarta pe care scria: „Oameni buni, ajutați-mă să strâng bani pentru protezarea picioarelor”.

Însă, după circa 16 ani de cerșetorie, nimeni din cei trei bărbați investigați pentru traficarea femeii nu i-au cumpărat proteze. Mai mult, pentru ca să evite investigații pentru trafic de persoane din partea poliției în statele în care era determinată să cerșească, a fost perfectat un certificat de căsătorie cu femeia-victimă cu un membru al familiei celor trei.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și alte pancarte cu mesaje false pentru cerșetorie scrise în limbi străine, precum și arme.

Related posts

Nouă cetățeni moldoveni, răniți într-un accident în România

Albasat

Cursul valutar oficial la 24.03.2020

Albasat

Socialiștii donează alocațiile de la bugetul de stat pentru lupta cu COVID-19

Albasat

Leave a Comment