Portal de știri
Nisporeni Societate

Festivalul Naţional al Prunei, organizat la Nisporeni

Zeci de producători agricoli şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au întâlnit duminică, 18 septembrie, la Nisporeni, pentru a participa la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional al Prunei.

Festivalul Prunei s-a desfăşurat în principala piaţă de lângă monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din oraşul Nisporeni. Scopul evenimentului este  popularizarea şi dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de prune, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a prunelor şi materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziţii cu vânzare, susţinute de producători autohtoni, un târg de bucate tradiţionale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziţie a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului a constat din mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de prune, târguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, animaţii şi un spectacol teatralizat, iarmaroace ş.a. 

 Seara, participanţii celui de-al patrulea Festival Naţional al Prunei vor  asista la un program artistic susţinut de artişti din Republica Moldova, originari din raionul Nisporeni.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului, de Consiliul raional şi Primăria oraşului Nisporeni.

Related posts

Un oraș întreg din Australia intră în carantină din cauza unui singur caz de coronavirus

Albasat

Banca Mondială va finanța un proiect ce vizează întreprinderile mici din Moldova

Albasat

  CJ Vaslui a alocat 100 mii euro pentru construcția unei anexe noi a sălii de haltere din Nisporeni

Albasat

Leave a Comment