ALBASAT
Actualitate

FISC-ul va verifica persoanele fizice cu venit mai mare de 300 de mii de lei

Persoanele fizice, care nu au activitate economică, dar care vor înregistra venituri mai mari de 300 de mii de lei, pe parcursul unui an fiscal, vor putea fi verificați de către Serviciu Fiscal de Stat. Codul fiscal urmează să fie completat cu noi prevederi pentru anul 2018.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Potrivit documentului, verificările FISC-ului vor fi inițiate pentru veniturile care vor fi obținute în anul 2018. Cele obținute de persoanele fizice până în data de 31 decembrie 2017, dacă vor fi mai mari de 300 de mii de lei, nu vor fi verificate de către FISC. În acest sens, Codul fiscal va fi completat, pentru a se evita verificarea contribualilor, persoane fizice fără activitate economică, pentru venitul obținut în anul 2017.

Potrivit Regulamentului cu privire la determinarea obligațiilor fiscale aferente impozitului pe venit al persoanelor fizice, care nu practică activitate de întreprinzător, subiecți ai impunerii sunt persoanele fizice care pe parcursul perioadei declarate, obțin venituri din orice sume impozabile aflate în Republica Moldova, precum și venitul investițional și financiar obținut din surse aflate în afara Republicii Moldova.

Obiect al impunerii este venitul brut, inclusiv facilitățile acordate de patron, obținut de persoanele fizice din toate sursele aflate în Republica Moldova, precum și venitul investițional și financiar, obținut din surse aflate în afara țară, cu excepția deducerilor și scutirilor la care au dreptul aceste persoane.

Sursa: joblist.md

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Servicii și condiții medicale mai bune pentru deținutele din Penitenciarul nr.13, cu suportul UNFPA

AlbasatTV, Nisporeni

Cel mai bogat om din lume, a cărui avere tocmai a trecut de pragul de 100 de miliarde de dolari, se pregăteşte să angajeze 1.000 de IT-işti la Bucureşti

Trei ministere își reduc numărul de angajați în urma reorganizării

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment