ALBASAT
Societate

Focar de Covid-19 la o fermă din Spania. 16 români infectaţi cu coronavirus, alți 24 plasați în autoizolare

16 români care lucrează la o fermă din localitatea spaniolă Madrigal de las Altas Torres (la 100 km nord-vest de Madrid) sunt infectați cu coronavirus, anunță Ministerul de Externe al României, marți, într-un comunicat. Alți 24 de muncitori, care au avut contact cu ei, au fost plasați în autoizolare.

Ambasada României la Madrid a fost notificată cu privire la situația de la ferma din Madrigal de las Altas Torres, unde s-a deplasat un reprezentant al misiunii diplomatice, pentru a discuta cu angajatorul, autorităţile locale, precum şi cu cetăţenii români.

Potrivit informaţiilor obţinute de ambasadă de la reprezentantul fermei, 16 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, aceştia aflându-se, în prezent, în autoizolare în locuinţe puse la dispoziţie de angajator. Starea de sănătate a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome uşoare.

Alţi 24 de cetăţeni români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate, au fost plasaţi în autoizolare. Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate şi celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziţionării alimentelor şi altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse.

Related posts

Festivalul Național al Strugurelui, anulat

Albasat

Incendiu de proporţii într-o gospodărie din satul Băcşeni, raionul Nisporeni!

Albasat

Alte 1020 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Leave a Comment