Portal de știri
Societate

Focar de pestă porcină în raionul Florești

În satul Domulgeni din raionul Florești a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană. Este vorba despre o gospodărie în care erau întreținute patru porci. Animalele au fost sacrificate, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor precizează că a fost convocată Comisia pentru situații excepționale a raionului Florești. „Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor, în colaborare cu alte instituții competente ale statului”, menționează ANSA.

Instituția mai anunță că au fost anulate restricțiile la pesta porcină africană din localitatea Lozova, raionul Strășeni.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate pentru a preveni răspândirea bolii. Proprietarii de porcine sunt îndemnați să informeze urgent subdiviziunile teritoriale ANSA, medicii veterinari sau autoritățile publice locale în cazul îmbolnăvirii și pieirii animalelor. La fel, sunt îndemnați să nu utilizeze în hrana porcilor resturi culinare și să respecte cerințele minime de biosecuritate.

Related posts

Studenții cu media peste 9,01 la licență vor putea să se înscrie la masterat fără concurs

Albasat

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis la aproape 6 luni distanţă de la ultimul meci oficial

Albasat

Un copil de nici doi ani a murit căzând în gol de la etajul nouă

Albasat

Leave a Comment