ALBASAT
Societate

Fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, a fost reținut

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, care a deținut și funcția de ministru al apărării, a fost reținut. Acțiunile de urmărire penală au loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul INI al IGP.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că în această dimineață, 30 iulie, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În urma perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Related posts

Число госпитализированных в центре COVID-19 в Moldexpo растет

Albasat

Şomajul – problema a peste 1000 de nisporeneni!

Albasat

Позиция депутатов по поводу завтрашнего заседания парламента

Albasat

Leave a Comment