Portal de știri
Fără categorie

(FOTO) Desene inedite ale creatorului de modă Yves Saint Laurent, scoase la licitaţie la Paris

 

Desene inedite ale creatorului de modă Yves Saint Laurent, scoase la licitaţie la Paris - FOTOO sută de desene inedite ale creatorului de modă Yves Saint Laurent, niciodată expuse, care au fost destinate unui proiect editorial la începutul anilor 1960, vor fi scoase la vânzare, miercuri, la Paris, a anunţat casa Cornette de Saint Cyr, citată de AFP.

Desenele, provenind din colecţia editorului parizian Jacques Damase, ar fi trebuit să ilustreze o carte pentru copii – „Un Diable à Paris”, care nu a fost tipărită niciodată.

La 17 ani, Jacques Damase era cel mai tânăr editor din istorie. „În orice caz, aş fi fost incapabil să fac o carte fără dragoste, şi în plus, un text trebuie să fie întotdeauna însoţit, pentru mine, fie de imagini, fie de litere frumoase. Fericirea maximă este atunci când creez în strânsă colaborare cu un artist”, a explicat Jacques Damase într-un interviu cu jurnalistul Jean-Louis de Rambures.

La Montparnasse, Jacques Damase face cunoştinţă cu Cocteau, Ernst, Miro, apoi cu Atlan, Soulages, Hartung. Pritenia sa cu Sonia Delaunay va da naştere unei colaborări artistice care va dura mai mult de 15 ani. 

„Întâlnindu-l pe Yves Saint Laurent prin Roger Vivier, Jacques Damase îi comandă aceste desene excepţionale rămase în colecţia sa”, precizează casa de vânzări Cornette de Saint Cyr, care estimează planşele între 300 şi 1.500 de euro. 

În spiritul desenelor lui Cocteau, Yves Saint Laurent a reprezentat personaje jumătate om – jumătate animal, cu cap de taur sau cu aripi de fluture, şi figuri mascate reprezentând atât diavolul, cât şi drăcuşorii. 

Ansamblul desenelor este expus până pe 18 decembrie, cu acces liber, pe bulevardul Hoche din Paris. Vânzarea „Yves Saint Laurent – Un diable à Paris” va avea loc miercuri.

Related posts

Anastasia Gracheva a câștigat turneul internațional la patinaj artistic

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu cere comunităţii internaţionale să-şi sporească presiunile asupra Rusiei, după noile atacuri cu rachete asupra Ucrainei

AlbasatTV, Nisporeni

Capsula Orion şi-a început călătoria de întoarcere spre Terra

AlbasatTV, Nisporeni

În localitatea Marinici s-a construit o fântână arteziană

AlbasatTV, Nisporeni

Au început lucrările de reconstrucție a Casei Naționale din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Europa va intra în recesiune la iarnă. Anunțul comisarului pentru economie

AlbasatTV, Nisporeni

Programul USAID Comunitatea Mea a anunțat selectarea partenerilor noi

AlbasatTV, Nisporeni

Ministerul Economiei a anunţat măsuri de eliminare a birocrației pentru antreprenori

AlbasatTV, Nisporeni

Sute de benzinării din Ungaria au rămas fără carburanți din cauza plafonului introdus de Viktor Orban

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 4000 de șoferi, sancționați pentru încălcări în trafic, în zilele de odihnă

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment