ALBASAT
Actualitate Societate

Fragmentele de dronă depistate la Etulia conțineau explozibil

La locul unde au fost depistate fragmentele de dronă de tip „Shahed”, specialiștii Secției tehnico- explozive a Poliției au găsit partea de luptă a acesteia care conținea circa 50 de kilograme de substanță explozivă. Inspectoratul General al Poliției precizează că a avut loc dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei. În următoarele ore, polițiștii vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate, transmite IPN.

Din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat.

Fragmente de dronă de tip „Shahed” au fost depistate duminică în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești. Poliția de Frontieră a precizat că, din informațiile autorităților ucrainene, în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Ismail de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu Republica Moldova, a avut loc un atac cu drone. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

Related posts

Sărbătoare la Nisporeni. Localnicii sărbătoresc astazi hramul oraşului.

AlbasatTV, Nisporeni

O companie aeriană primește 7 miliarde de euro pentru a depăși criza

Albasat

Banca Mondială estimează că prețurile la energie vor scădea cu 11% anul viitor. Ce mai arată raportul ?

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment